Privātuma politika

Jaunākais atjauninājums: 2018 06 12

 

1.         Vispārīgi nosacījumi un kontaktinformācija

Šī privātuma politika (turpmāk tekstā – “Politika”) attiecas uz savu klientu un savas tīmekļa vietnes lietotāju (turpmāk tekstā – “Lietotājs”) personas datiem, ko WALMARK a.s. kā datu pārzinis (turpmāk tekstā – “WALMARK” vai “Pārzinis”) iegūst un apstrādā saistībā ar tīmekļa vietnes lietošanu un tajā pieejamo pakalpojumu izmantošanu (turpmāk tekstā – “Tīmekļa vietne”).

Personas datus apstrādā saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) (turpmāk tekstā – “VDAR”).

2.        Pamatinformācija par Pārzini

Nosaukums: WALMARK, a.s.
Juridiskā adrese: Oldřichovice 44, 739 61 Třinec
Reģistrācijas Nr.: 00536016
Uzņēmums ir reģistrēts komercreģistrā, kuru uztur apgabaltiesa Ostravā, lietas Nr. B 2501
Tālr. Nr.: +420 800 141 141
E-pasta adrese: info@walmark.cz
Tīmekļa vietne: www.walmarkgroup.com

WALMARK pārstāvja kontaktinformācija:
Vārds, uzvārds, amats: Ignas Keras
Juridiskā adrese: Mėnulio g. 7, Vilnius. LT04326
Tālr. Nr.: +37060215268
E-pasta adrese: ignas.keras@walmark.lt

VDAR pārziņa kontaktinformācija:
Vārds, uzvārds, amats: Dagmar Přibylová
Juridiskā adrese: Oldřichovice 44, 739 61 Třinec
Tālr. Nr.: +420 234 709 811
E-pasta adrese: gdpr@walmark.cz
 

3.         Atjauninājumi un Politikas pieejamība

WALMARK ir tiesības mainīt šīs Politikas saturu. Informācijas sākumā norādīts Politikas jaunākā atjauninājuma datums. Politikas izmaiņas stājas spēkā, tiklīdz Politikas atjauninātā versija ir publicēta tīmekļa vietnē. Lietojot mūsu tīmekļa vietni pēc tam, kad Politikā sniegtā informācija ir atjaunināta, tiks uzskatīts, ka Lietotājs piekrīt atjaunotajai Politikas versijai.
 

4.       Lietotāja sniegtā informācija

Dažas tīmekļa vietnes daļas palīdz nodrošināt pakalpojumus (piemēram, reģistrāciju WALMARK lojalitātes programmā vai pasūtījumu apstrādi) vai veikt dažādas darbības (piemēram, piedalīties klientu konkursos), un tāpēc ir nepieciešami lietotāju personas dati.

WALMARK ir tiesības sniegto informāciju apvienot ar citu informāciju, kas iegūta tīmekļa vietnē vai citādi, arī, piemēram, no Lietotāja iepriekšējiem pasūtījumiem.
 

5.         Datu pasīvā apkopošana un informācijas izmantošana

Brīdī, kad Lietotājs pārlūko tīmekļa vietni, ar dažādām metodēm un rīkiem pasīvi var tikt apkopota dažāda informācijas, piemēram, IP adrese, sīkdatnes un datu kopas (t. i., lai gan Lietotāji faktiski aktīvi nesniedz informāciju).

Vairāk par sīkdatnēm un citām mūsu tīmekļa vietnē izmantotām uzraudzības tehnoloģijām var uzzināt Sīkdatņu politik. Sīkdatņu politikā ir paskaidrots, kā var bloķēt sīkdatnes un uzraudzības tehnoloģijas. Ja Lietotājs nebloķē sīkdatnes un citas uzraudzības tehnoloģijas, tiek uzskatīts, ka Lietotājs piekrīt to izmantošanai.
 

6.         Saites uz citām tīmekļa vietnēm

Politikā nav sniegta informācija par personas datu aizsardzību, informācijas sniegšanu un citām procedūrām, ko veic ārējie partneri un par ko WALMARK neuzņemas atbildību. Tas attiecas arī uz ārējiem partneriem, kas izmanto tīmekļa vietni vai tās daļas (arī lietotnes), kam var piekļūt no šīs tīmekļa vietnes, vai uz kuru ved šajā tīmekļa vietnē publicētā saite. Piekļuvi vai jebkādu saiti mūsu tīmekļa vietnē uz trešās personas tīmekļa vietni nevar uzskatīt par WALMARK atbalstu attiecīgajai tīmekļa vietnei.


7.         Personas datu apstrādes apmērs un nolūks

Dažos gadījumos WALMARK var apkopot informāciju par Lietotājiem, iegūstot informāciju tieši no Lietotāja vai izmantojot citus likumīgus avotus. Daļa informācijas, ko WALMARK iegūst šādā veidā, saskaņā ar VDAR 4. panta 1. punktu var tikt klasificēta kā “personas dati”.

Informāciju par jebkuru neidentificētu vai neidentificējamu personu var izmantot un publicēt jebkādā nolūkā. Ja datus, kas nav saistīti ar neidentificētām vai neidentificējamām personām, var sasaistīt ar datiem, kas attiecas uz neidentificētām vai neidentificējamām personām (piemēram, vārdu var skatīt kopā ar atrašanās vietu), WALMARK šādi saistītu informāciju uzskatīs par personas datiem, ja šie dati ir saistīti (piemēram, ieteikums par labākajiem uztura bagātinātājiem, ko nosūta uz tavu atrašanās vietu vai tavu dzīvesvietu, vai ieteikumus par to pašu vai līdzīgu produktu, kam ir akcija).

Informācija par personas datu apstrādes apmēru, nolūku, ilgumu un personām, kas ir pilnvarotas piekļūt personas datiem, norāda šajā tabulā.

 
Kādu informāciju mēs apstrādājam saistībā ar reklāmas materiālu izsūtīšanu?
  Datu apstrādes nolūks
 
Datu apstrādes juridiskais pamats Datu apstrādes apmērs Datu apstrādes ilgums Kam drīkst nodot personas datus (datu saņēmēji)?
7.1. Reklāmas materiālu sūtīšana Lietotājiem
 
Dati tiek apstrādāti, lai varētu izsūtīt informāciju par jaunajiem produktiem, pasākumiem, atlaidēm un citus reklāmas materiālus (turpmāk – “reklāmas materiāli”) Lietotājiem, kas to atļāva.
 
Lietotāja dati tiek apstrādāti tikai ar Lietotāja atļauju.
 
Lietotājam nav ar līgumu vai likumu noteikts pienākums sniegt attiecīgos datus izmantošanai šajā nolūkā, un attiecīgo datu sniegšana ir brīvprātīga. Ja Lietotājs nevēlas atļaut apstrādāt datus šādā nolūkā vai atsauc savu atļauju, WALMARK nesūta Lietotājam reklāmas materiālus, izņemot gadījumus, kad WALMARK ir likumiski ieinteresēts apstrādāt attiecīgos datus (vairāk par to var uzzināt 7.4. punktā turpmāk tekstā.
 
Lietotāja vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese, korespondences adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese. Šajā nolūkā datus apstrādā tik ilgi, kamēr pamatojums ir Lietotāja piekrišana. Lietotājs var jebkurā brīdī bez maksas atsaukt savu piekrišanu.  Tādā gadījumā tavi dati vairs netiks izmantoti attiecīgajā nolūkā. Lai atsauktu savu piekrišanu:
  1. sazinies ar mums, izmantojot jebkuru iepriekš tekstā minēto WALMARK saziņas veidu vai kontaktinformāciju, kas norādīta attiecīgajā reklāmas materiālā;
  2. lai atteiktos no jaunumu saņemšanas, ieklikšķini attiecīgajā lodziņā vai noklikšķini uz attiecīgās saites katrā atsevišķā elektroniskajā reklāmas materiālā, vai
  3. ja esi reģistrēts lietotājs, savu piekrišanu vari atsaukt, pierakstoties  tīmekļa vietnē un mainot iestatījumus savā lietotāja kontā.
 
Šajā nolūkā apstrādātos datus drīkst nodot:
 
  • mūsu ārējiem pakalpojumu sniedzējiem, lai tie varētu sniegt pakalpojumus, piemēram, nodrošināt tīmekļa vietņu darbību, datu analīzi, apstrādāt maksājumus, izpildīt pasūtījumus, kā arī nodrošināt infrastruktūras drošumu, IT pakalpojumus, klientu apkalpošanu, e-pastu sūtīšanu, pasta un tiešo paziņojumu sūtīšanu, veikt apstiprināšanu un nodrošināt citus pakalpojumus;
 
tādā apmērā, cik nepieciešams, lai īstenotu nolūku, kādā dati tiek nodoti attiecīgajām personām.
Kādu informāciju mēs apstrādājam saistībā ar personas reģistrēšanos tīmekļa vietnē?
  Datu apstrādes nolūks
 
Datu apstrādes juridiskais pamats Datu apstrādes apmērs Datu apstrādes ilgums Kam drīkst nodot personas datus (datu saņēmēji)?
7.2. Reģistrācija tīmekļa vietnē
 
Datu apstrādes nolūks ir saistīts ar reģistrēšanos tīmekļa vietnē un saistīto priekšrocību izmantošanu.
Lietotāja dati tiek apstrādāti tikai ar Lietotāja atļauju.
 
Lietotājam nav ar līgumu vai likumu noteikts pienākums sniegt attiecīgos datus izmantošanai šajā nolūkā, un attiecīgo datu sniegšana ir brīvprātīga. Nesniedzot datus, nav iespējams reģistrēties tīmekļa vietnē.
 
Lietotāja vārds, uzvārds, adrese, dzimšanas datums, dzimums, izglītība, e-pasta adrese, tālruņa numurs, parole, lai pierakstītos savā kontā un WALMARK lapā, un Facebook lietotājvārds.
 
Dati tiks apstrādāti šajā nolūkā, kamēr vien apstrādes nolūks būs spēkā, t. i., visu reģistrācijas laiku vai līdz brīdim, kad piekrišana apstrādāt datus tiks atsaukta.
 
Lietotājs var jebkurā brīdī bez maksas atsaukt savu piekrišanu.  Tādā gadījumā tavi dati vairs netiks izmantoti attiecīgajā nolūkā. Lai atsauktu piekrišanu:
  1. sazinies ar mums, izmantojot kādu no iepriekš tekstā minētajiem WALMARK saziņas kanāliem, vai
  2. ja esi reģistrēts lietotājs, savu piekrišanu vari atsaukt, mainot iestatījumus savā lietotāja kontā.
Šajā nolūkā apstrādātos datus drīkst nodot:
 
  • mūsu ārējiem pakalpojumu sniedzējiem, lai tie varētu sniegt pakalpojumus, piemēram, nodrošināt tīmekļa vietņu darbību, datu analīzi, apstrādāt maksājumus, izpildīt pasūtījumus, kā arī nodrošināt infrastruktūras drošumu, IT pakalpojumus, klientu apkalpošanu, e-pastu sūtīšanu, pasta un tiešo paziņojumu sūtīšanu, veikt apstiprināšanu un nodrošināt citus pakalpojumus;
 
tādā apmērā, cik nepieciešams, lai īstenotu nolūku, kādā dati tiek nodoti attiecīgajām personām.
 
Kādu informāciju mēs apstrādājam saistībā ar klientu konkursiem?
  Datu apstrādes nolūks
 
Datu apstrādes juridiskais pamats Datu apstrādes apmērs Datu apstrādes ilgums Kam drīkst nodot personas datus (datu saņēmēji)?
7.3. Klientu konkursi
 
Informācija tiek apstrādāta, lai nodrošinātu Lietotāja dalību klientu konkursos.
Lietotāja dati tiek apstrādāti tikai ar Lietotāja atļauju.
 
Lietotājam nav ar līgumu vai likumu noteikts pienākums sniegt attiecīgos datus izmantošanai šajā nolūkā, un attiecīgo datu sniegšana ir brīvprātīga. Ja dati netiks sniegti, Lietotājs nevarēs piedalīties klientu konkursos.
 
Dati lietotāja identificēšanai un kontaktinformācija (jo īpaši Lietotāja vārds un uzvārds, dzimšanas datums, e-pasta adrese, tālruņa numurs un adrese). Šajā nolūkā datus apstrādā tik ilgi, kamēr pamatojums ir Lietotāja piekrišana. Lietotājs var jebkurā brīdī bez maksas atsaukt savu piekrišanu. Tādā gadījumā tavi dati vairs netiks izmantoti attiecīgajā nolūkā. Lai atsauktu savu piekrišanu, sazinies ar mums, izmantojot jebkuru no iepriekš tekstā minētajiem WALMARK saziņas kanāliem. Šajā nolūkā apstrādātos datus drīkst nodot:
 
  • mūsu ārējiem pakalpojumu sniedzējiem, lai tie varētu sniegt pakalpojumus, piemēram, nodrošināt tīmekļa vietņu darbību, datu analīzi, apstrādāt maksājumus, izpildīt pasūtījumus, kā arī nodrošināt infrastruktūras drošumu, IT pakalpojumus, klientu apkalpošanu, e-pastu sūtīšanu, pasta un tiešo paziņojumu sūtīšanu, veikt apstiprināšanu un nodrošināt citus pakalpojumus;
 
tādā apmērā, cik nepieciešams, lai īstenotu nolūku, kādā dati tiek nodoti attiecīgajām personām.
 
Citi personas datu apstrādes gadījumi
  Datu apstrādes nolūks
 
Datu apstrādes juridiskais pamats Datu apstrādes apmērs Datu apstrādes ilgums Kam drīkst nodot personas datus (datu saņēmēji)?
7.4. Saziņa ar Lietotājiem Lietotāju datu apstrādes pamatā ir WALMARK likumīgās intereses, jo īpaši, lai attālināti nosūtītu atbildes uz Lietotāju uzdotiem jautājumiem un lai nosūtītu citu svarīgu informāciju un paziņojumus attiecībā uz tīmekļa vietni, uzņēmuma nosacījumiem vai saistību starp WALMARK un Lietotāju.
 
Šos datus sniedz brīvprātīgi. Ja tie netiks sniegti, WALMARK nevarēs Lietotāju informēt atbilstoši iepriekšējā punkta nosacījumiem, un Lietotājs nevarēs uzdot jautājumus (veselības konsultatīvajai nodaļai).
 
Lietotāja vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese vai cita adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese. Šajā nolūkā datus apstrādā tik ilgi, kamēr ir spēkā apstrādes nolūks.
 
Ja nepiekrīti, ka tavi dati tiek apstrādāti šajā nolūkā, tev ir tiesības pret to iebilst. Tādā gadījumā WALMARK pārtrauks tavu personas datu apstrādi attiecīgajā nolūkā.
 
Vairāk par iebildumu iesniegšanu var uzzināt šīs Politikas 9. punktā.
Šajā nolūkā apstrādātos datus drīkst nodot:
  • mūsu ārējiem pakalpojumu sniedzējiem, lai tie varētu sniegt pakalpojumus, piemēram, nodrošināt tīmekļa vietņu darbību, datu analīzi, apstrādāt maksājumus, izpildīt pasūtījumus, kā arī nodrošināt infrastruktūras drošumu, IT pakalpojumus, klientu apkalpošanu, e-pastu sūtīšanu, pasta un tiešo paziņojumu sūtīšanu, veikt apstiprināšanu un nodrošināt citus pakalpojumus;
 
tādā apmērā, cik nepieciešams, lai īstenotu nolūku, kādā dati tiek nodoti attiecīgajām personām.
7.5. WALMARK pakalpojumu un produktu kvalitātes uzlabošana
 
 
Lietotāju dati tiek apstrādāti WALMARK likumīgās interesēs, jo īpaši datu analīzes, jaunu produktu izstrādes un esošo produktu pilnveides nolūkā, kā arī, lai uzlabotu mūsu tīmekļa vietni un mūsu pakalpojumus, izvērtētu tīmekļa vietnes pārlūkošanas īpatnības, piedāvātu un nosūtītu atbilstošākus piedāvājumus vai lai izmērītu mūsu reklāmas kampaņu efektivitāti, un citos nolūkos.
 
Šos datus sniedz brīvprātīgi.
 
Lietotāja vārds un uzvārds, tīmekļa vietnes pārlūkošanas vēsture, pirkumu vēsture un iepirkšanās paradumi WALMARK tīmekļa vietnē, kā arī vecums, dzimums, pieejamie demogrāfiskie dati (avots: piemēram, Google Analytics), e-pasta adrese, IP adrese, Facebook lietotājvārds, Lietotāja sniegtās atbildes, kas iegūtas, izmantojot WALMARK tīmekļa vietnēs pieejamos diagnostikas rīkus, piemēram, Veselības indeksu vai līdzīgus diagnostikas rīkus.
 
 
Šajā nolūkā datus apstrādā tik ilgi, kamēr ir spēkā apstrādes nolūks.
 
Ja nepiekrīti, ka tavi dati tiek apstrādāti šajā nolūkā, tev ir tiesības pret to iebilst. Tādā gadījumā WALMARK pārtrauks tavu personas datu apstrādi  attiecīgajā nolūkā.
 
Vairāk par iebildumu iesniegšanu var uzzināt šīs Politikas 9. punktā.
Šajā nolūkā apstrādātos datus drīkst nodot:
 
  • mūsu ārējiem pakalpojumu sniedzējiem, lai tie varētu sniegt pakalpojumus, piemēram, nodrošināt tīmekļa vietņu darbību, datu analīzi, lai uzlabotu sniegto pakalpojumu efektivitāti un optimizāciju apstrādāt maksājumus, izpildīt pasūtījumus, kā arī nodrošināt infrastruktūras drošumu, IT pakalpojumus, klientu apkalpošanu, e-pastu sūtīšanu, pasta un tiešo paziņojumu sūtīšanu, veikt apstiprināšanu un nodrošināt citus pakalpojumus;
 
tādā apmērā, cik nepieciešams, lai īstenotu nolūku, kādā dati tiek nodoti attiecīgajām personām.
7.6. Veselības indeksa lietotne
 
Veselības indekss ir diagnostikas rīks, ar kuru, uzdodot noteiktus jautājumus, tiek noskaidrots attiecīgā Lietotāja viedoklis par savu veselības stāvokli, fizisko un emocionālo pašsajūtu.
 
Aplikācija novērtē Lietotāja pašreizējo fizisko pašsajūtu un iesaka Lietotājam individuālus Pārziņa produktus.
 
Lietotāja dati tiek apstrādāti tikai ar Lietotāja atļauju.
 
Lietotājam nav ar līgumu vai likumu noteikts pienākums sniegt attiecīgos datus izmantošanai šajā nolūkā, un attiecīgo datu sniegšana ir brīvprātīga. Nesniedzot datus, nav iespējams izmantot Veselības indeksa lietotni.
Dzimums, dzimšanas gads, svars un augums, informācija par Lietotāja fiziskajām aktivitātēm un uzturu, veselības stāvokli un emocionālo pašsajūtu.
 
Šajā nolūkā datus apstrādā tik ilgi, kamēr pamatojums ir Lietotāja piekrišana. Lietotājs var jebkurā brīdī bez maksas atsaukt savu piekrišanu.  Tādā gadījumā tavi dati vairs netiks izmantoti attiecīgajā nolūkā. Lai atsauktu savu piekrišanu, sazinies ar mums, izmantojot jebkuru no iepriekš tekstā minētajiem WALMARK saziņas kanāliem. Šajā nolūkā apstrādātos datus drīkst nodot:
 
  • mūsu ārējiem pakalpojumu sniedzējiem, lai tie varētu sniegt pakalpojumus, piemēram, nodrošināt tīmekļa vietņu darbību, datu analīzi, lai uzlabotu sniegto pakalpojumu efektivitāti un optimizāciju apstrādāt maksājumus, izpildīt pasūtījumus, kā arī nodrošināt infrastruktūras drošumu, IT pakalpojumus, klientu apkalpošanu, e-pastu sūtīšanu, pasta un tiešo paziņojumu sūtīšanu, veikt apstiprināšanu un nodrošināt citus pakalpojumus;
 
tādā apmērā, cik nepieciešams, lai īstenotu nolūku, kādā dati tiek nodoti attiecīgajām personām.
 
8.         Tavas tiesības personas datu apstrādes jomā

(i) Saskaņā ar VDAR 15. pantu Lietotājam ir tiesības piekļūt personas datiem. Pārzinis Lietotājam bez maksas sniedz apstrādāto personas datu kopiju un citu saistītu informāciju. Pārzinis drīkst pieprasīt samērīgu samaksu par citām Lietotājam izsniegtām kopijām.

(ii) Saskaņā ar VDAR 16. pantu Lietotājs, izmantojot tiesības labot datus, drīkst pieprasīt pievienot daļu personas datu.

(iii) Ja Lietotājs izmanto tiesības dzēst personas datus, Pārzinim attiecīgie personas dati ir jāizdzēš, izņemot gadījumus, kad Pārzinis apstrādā un glabā attiecīgos datus, lai pildītu Pārziņa pienākumus atbilstīgi tiesību aktiem, ja citi VDAR 17. pantu nosacījumu ir izpildīti.

(iv) Lietotājs drīkst pieprasīt ierobežot datu apstrādi, kā noteikts VDAR 18. pantā.

(v) Saskaņā ar VDAR 20. pantu par tiesībām uz datu pārnesamību Lietotājam ir tiesības saņemt personas datus no Pārziņa strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā. Ja tas ir tehniskie iespējams, Lietotājam ir tiesības pieprasīt, lai viņa personas datus viens pārzinis tieši nosūtītu citam pārzinim.

(vi) Izmantojot automatizētu lēmumu pieņemšanu un profilēšanu, kuru pamatā ir tikai automatizēta apstrāde (tostarp profilēšana), saskaņā ar VDAR 22. pantu Lietotājam ir tiesības tajā neiesaistīties.

(vii) Katram Lietotājam ir tiesības iesniegt sūdzību atbildīgajā iestādē (Datu valsts inspekcijā), ja Lietotājs uzskata, ka viņa personas datu apstrādes rezultātā tiek pārkāpti tiesību akti un noteikumi personas datu aizsardzības jomā. Datu valsts inspekcija: Blaumaņa iela 11/13-11, Rīga, LV-1011 Tālrunis: 67 22 31 31 Fakss: 67 22 35 56 E-pasts: info@dvi.gov.lv

(viii) Katram Lietotājam ir tiesības uz efektīvu tiesību aizsardzību tiesā, ja Lietotājs uzskata, ka, apstrādājot viņa personas datus, ir pārkāpti tiesību akti un noteikumi personas datu aizsardzības jomā, un Lietotājam ir tiesības tiesā pieprasīt kompensāciju.

 
9.         Tavas tiesības iebilst

Saskaņā ar VDAR 21. pantu par datiem, kas apstrādāti atbilstoši šīs Politikas 7.4. un 7.5. punktam, Lietotājam ir tiesības jebkurā laikā iebilst pret savu personas datu apstrādi (balstoties uz personiskiem iemesliem).

Lai izmantotu šīs tiesības, sazinies ar mums, izmantojot jebkuru no iepriekš tekstā minētajiem WALMARK saziņas kanāliem.

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAUZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU!